Activitats

Notícies

Notícies

Notícies

 


Col·leccions i consultes de fons

Les col·leccions del Museu, que es mostra a Cal Granotes i als espais d’exposició permanent, estan formades per objectes, eines i maquinària relacionats amb la pell i la indústria adobera. També per enginys hidràulics, objectes i maquinària vinculats amb l’aigua i el seu aprofitament, que es mostren a l’espai L’home i l’aigua.
La reserva del Museu està integrada per un fons artístic de pintura i escultura, retaules i art religiós, arqueologia, paleontologia, ciència i tècnica, etnologia i ciències naturals. Una part del fons és accessible a través de Museus en línia.

> Museusenlinia.gencat.cat

El fons bibliogràfic del Museu de llibres i documents al voltant del tema de l’adob de la pell forma part de la Xarxa de Biblioteques Especialitzades de la Generalitat de Catalunya (BEG) i es pot consultar al catàleg en línia.

> Catàleg BEG

El Museu té un servei de consulta de les col·leccions i fa assessorament en treballs de recerca, de dilluns a divendres de 9 a 13 h , prèvia concertació.

> Sol·licitud del servei de consulta


Publicacions  • “Cal Granotes”. Una adoberia del segle XVIIIMuseu Comarcal de l’Anoia, 1990
  • Museu de la Pell. IgualadaMuseu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, Ajuntament d’Igualada, 1995
  • Museu de la Pell. Igualada. Dels clots als bombos. La industrialització de la pell Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, Ajuntament d’Igualada, 1999
  • El Museu de la Pell d’Igualada. Quaderns de didàctica i difusió, 14 Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, 2002
  • La Pell. Col·lecció Biodiversitat i Tecnodiversitat 6 Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, 2009
  • Pascual i Domènech, Pere. La Igualadina. Símbol de la revolució industrial a CatalunyaAjuntament d’Igualada, 2014
  • La ciutat i la fàbrica. La Igualadina CotoneraAjuntament d’Igualada, Institut Municipal de Cultura, 2014

Lloguer d’espais

El Museu compta amb espais privilegiats que posa a disposició d’entitats i empreses per a la celebració d’actes de caire cultural, social o educatiu (conferències, reunions, congressos, convencions, simposis, concerts…) o de caràcter comercial (presentació de productes, filmacions, rodatge d’espots, fotografia publicitària…).

Aquest espais són: l’auditori, la sala d’exposicions temporals, la nau d’encavallades, l’espai taller, el vestíbul i el pati del Museu. També el pati del Molí d’Escorça, a l’adoberia de Cal Granotes. Tots els espais són accessibles per a mobilitat reduïda. Podeu consultar les característiques i prestacions de cadascun. > Espais del Museu

És possible completar l’esdeveniment amb visites privades de caràcter exclusiu, fora de l’horari habitual, a les sales i als espais gestionats pel Museu: adoberia de Cal Granotes, Igualadina Cotonera, Gasogen de Cal Pasqual, Sant Jaume Sesoliveres i Vil·la Romana de l’Espelt.

Per sol·licitar aquests espais s’ha de consultar, primer, la disponibilitat trucant al 93 804 67 52 o enviant un correu a m.igualadal@diba.cat, i després emplenar una instància > instància


El Museu en xarxa

Sistema Territorial del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
http://sistema.mnactec.cat/

Xarxa de Museus Locals
http://www.diba.cat/web/opc/default_xml/

Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya
http://www.xatic.cat

Igualada Leather Cluster Barcelona
http://igualadaleather.com/es/igualada-leather-cluster-es/


Botiga

Un espai permanent, on trobareu una selecció d’articles relacionats amb el món de la pell, i totes les publicacions sobre el Museu i els espais patrimonials que gestiona, sobre Igualada i la comarca i entorn al patrimoni industrial. Un aparador renovable per descobrir objectes de dissenyadors locals i forans, fets amb pell de qualitat.