A través de 67 imatges l’exposició construeix un mapa visual evocador dels fets i llocs claus de la caça de bruixes als Pirineus entre els segles XV i XVIII.
JUDITH PRAT / Fotògrafa i documentalista.
Llicenciada en dret i especialitzada en drets humans. Decideix formar-se i dedicar-se professionalment a la fotografia. Les seves imatges busquen interpel·lar l’espectador, provocant-li no només una emoció sinó també la reflexió.
L’exposició ̶B̶R̶U̶I̶X̶E̶S̶ segueix el fil de la història i construeix un mapa visual evocador dels fets i llocs claus de la caça de bruixes als Pirineus entre els segles XV i XVIII, identificant símbols, tradicions i estigmes amb l’objectiu de destruir vells estereotips i dignificar la memòria de les dones condemnades pel delicte de bruixeria.
Conscient que no eren bruixes, sinó només dones, l’autora pretén contribuir a rescatar la seva veritable història i reconstruir un imaginari comú que les respecti i les repari com a víctimes.
Per això s’endinsa en el pensament màgic i al territori per establir un diàleg visual entre aquelles dones assassinades a la forca o a la foguera i les que actualment habiten als Pirineus. Qui serien les bruixes ara?
Fineart Igualada 2025
Altres exposicions ubicades al Museu de la Pell d’Igualada:
-
Silvia Ayerra Muruzabal – Diente de leche
-
Carmenchu Alemán Álvarez – Hispania Sacra
-
Pau Buscató – A cop d’ull
-
Michele Curel – Emboscades. Dones i bosc
-
Miquel Muñoz Mallol – Barcelona, un parc temàtic
-
Jordi Guillumet i Mònica Roselló – De pedra
-
Montse Santamaria – Emocions