INAUGURACIÓ

Inauguració de la botiga i el nou vestíbul del Museu

botiga

Tanquem els actes de celebració del 70 aniversari del Museu amb la inauguració del nou vestíbul i una botiga de neoartesania amb pell.

A finals del 2023 s’inaugurava la primera fase de reforma del vestíbul d’entrada del Museu gràcies a una línia de Subvenció que atorga el Departament de Cultura de la Generalitat i l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC).

Amb aquesta primera fase s’inaugurava el taulell de recepció fent-lo accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

Just un any després s’han acabat les obres del conjunt del vestíbul, gràcies a la mateixa línia de subvenció. Aquesta actuació ha permès millorar la senyalització de l’espai, l’orientació dels visitants i el fàcil accés a les diferents sales o espais de l’edifici i l’eliminació del segon taulell existent al vestíbul on s’ha ubicat una botiga.

Aquestes actuacions s’han fet d’acord amb les indicacions de l’informe MUSA, una aplicació de la Generalitat d’autoavaluació de l’accessibilitat dels equipaments culturals que recull la relació d’actuacions prioritàries a realitzar pel que fa a la millora de l’accessibilitat.

El 2025 acabarà definitivament el projecte amb la construcció d’uns lavabos accessibles en aquesta mateixa zona de rebuda de visitants.

LA BOTIGA DEL MUSEU

La voluntat del Museu, amb la creació d’un espai específic per a la venda de productes de neoartesania, és la d’oferir una zona d’aparador dels dissenys i creacions dels artesans i les artesanes de la pell.

En el moment de la inauguració de l’espai a la botiga es podran comprar peces de:

La voluntat del Museu és anar incorporant noves marques i ajudar al sector de l’atesania i disseny en pell a fer visibles les seves creacions.

botiga
botiga

LA LLANÇADORA

La botiga disposa d’un espai per fer exposicions temporals de petit format. Es tracta d’una vitrina que exposa una peça rellevant pel seu disseny, tècnica, l’exclusivitat, ús… 

L’espai porta per nom “La Llançadora” fent un homenatge a l’eina imprescindible d’un teler i a l’ús originari de l’edifici on s’ubica el Museu, que va ser una antiga fàbrica tèxtil del s. XIX i principis del XX.  
 

El disseny del projecte ha anat a càrrec de l’estudi Evvo Retail amb l’igualadí Pep Valls al capdavant.