VISITA GUIADA

Visita guiada a l’exposició: Paleoambients marins de l’Anoia. La donació al Museu de la col·lecció Llansana

paleoambients_web

 

Una selecció dels fòssils més rellevants de la donació que el Sr. Llansana ha fet recentment al Museu.

Col·lecció paleontològica constituïda per un total de 1.532 invertebrats marins de l’Anoia corresponents al període de l’Eocè (entre els 45 i 35 milions d’anys).

Josep Llansana i Marcè és un reconegut aficionat a la paleontologia vinculat al Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada, destacant la coautoria amb el paleontòleg d’aquesta entitat Dr. Josep Romero Marsal en la redacció de la ”Guia de Camp dels fòssils de l’Anoia, invertebrats marins”, editat pel Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada. Col·laborador habitual del Museu Geològic del Seminari de Barcelona, entitat històrica de referència de la paleontologia catalana, on ha estudiat i classificat molts dels seus fòssils. 

Dins els actes de la Festa Major 2022, el Museu organitza una visita guiada a l’exposició a càrrec del Doctor en Geologia Josep Romero Marsal

La selecció de peces exposades al Museu pertanyen a fòssils trobats en un radi de 10 km al voltant d’Igualada, excepte Bellprat, que es troba a 15 km.  Referent a la geologia d’origen la totalitat se’n van trobar en roques de l’Eocè, concretament entre el Lutecià i el Priabonià, abastant la totalitat del Bartonià. Per tant les edats de tots els fòssils estaria entre els 45 i 35 milions d’anys.

La col·lecció paleontològica Llansana és representativa de paleoambients marins.
En destaca la riquesa d’espècies de corall, amb 65 espècies diferents, i mostra la riquesa d’aquests esculls a la conca d’Igualada en l’Eocè mitjà. En la col·lecció hi ha 2 exemplars d’Strotogyra llansanai, l’espècie de coral descoberta pel Dr. Reig i Oriol que li va dedicar al Sr. Josep Llansana. També és remarcable la col·lecció de crancs.

Cliqueu sobre les imatges per veure els detalls