EXPOSICIÓ. ENTRADA GRATUÏTA

Amb les mans. Moda contemporània

Amb les mans

 

Els Premis Ciutat d’Igualada, els organitza el departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada. La modalitat de Disseny porta per nom Gaspar Camps i té per objectiu reconèixer el talent dins el món del disseny en els seus diferents àmbits. Guardó que compta amb el suport de les entitats Disseny=Igualada, Disseny Marked i l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps.

“Les llunes” de Mireia Muntadas Just. Premi  Ciutat d’Igualada – modalitat de creacions en joieria i complements.

“El poder de la reutilització és donar una segona vida” de Mar Ribaudí Pèrez. Premi Ciutat Igualada – modalitat de disseny en moda.

Mireia Muntadas es va iniciar en l’artesania en cuir a l’Escola municipal d’art i disseny Gaspar Camps d’Igualada, on va estudiar el cicle formatiu de grau mitjà: Artesania de complements de cuir.

L’any 2019 va ser guardonada amb el Premi Nacional d’Artesania al Talent Emergent, organitzat per la Generalitat de Catalunya .

Actualment, dissenya i produeix en el seu petit taller a Igualada. Les seves peces, amb la pell com a principal element, busquen l’equilibri entre l’artesania i la modernitat, posant especial atenció en els detalls i acabats de cada peça.

A través de diferents fonts d’inspiració sovint treballa a partir de les formes geomètriques i els volums, explorant diferents tècniques.

Mar Ribaudí és una creativa que ha après a crear d’una manera autodidàctica des que era molt petita, moguda per la seva curiositat. Fascinada per l’autosuficiència, va començar a fer la seva pròpia roba i qualsevol altra cosa que necessitava, ho va aprendre a fer pel seu compte.

Va estudiar un BA en disseny de moda a l’Institut Europeu de Disseny de Barcelona, on va descobrir els límits de la moda i el seu amor per l’experimentació i l’art.

Des de llavors ha estat treballant en el seu procés creatiu personal que flueix entre l’art, el disseny i l’artesania. Amb les seves creacions, la Mar, vol inspirar una manera diferent de veure i apreciar la vida.

Algunes de les tècniques que utilitza són el patchwork, teixir, tenyir, la ceràmica i el treball amb fibres vegetals, entre d’altres. Tots els materials que fa servir són retalls o restes, trobats o donats. Tot està fet a mà al seu estudi, al Rec d’Igualada.

L’exposició mostra una selecció de les peces creades fins a l’actualitat. També s’exposaran mostres del procés creatiu, conceptes i proves. l’artista es qüestiona: Quan una peça és art i quan és moda? perquè creu que les seves creacions són més art que moda. Perquè estan molt elaborades, són molt experimentals, conceptuals i algunes no són molt funcionals.

Ha treballat per marques a Nova York, Londres, París i Barcelona. També col·labora amb creatius com a dissenyadora de vestuari.

Cliqueu sobre les imatges per veure els detalls

amb les mans