PRIMÀRIA CS - SECUNDÀRIA - BATXILLERAT - MÒDULS PROFESSIONALS

Com vivien els romans…a la vil·la de l’Espelt

com vivien els romans

Tipus d’activitat: visita dinamitzada
Espai: Vil·la romana de l’Espelt (lloc de trobada: antigues escoles a la carretera Igualada- Espelt) Localització google maps
Durada de l’activitat: 1.30 h
Preu: 1,70 € / alumne 

Visita – A la vil·la romana de l’Espelt descobrirem com era una masia romana que va estar en plena activitat entre els segles I aC i III dC, dedicada a l’explotació de cereals, vinya i olivera. Les pintures murals, els mosaics, les estances de bany privat i els diversos objectes trobats ens parlen d’una casa important de l’Anoia en temps dels romans.

També s’introduirà la distribució territorial romana a la Conca d’Òdena amb les altres 3 vil·les documentades: Vilar del Met (Vilanova del Camí), Camp de la Torra (Santa Margarida de Montbui) i Can Roca de la Pedrissa (Igualada); i la importància del municipium Sigarrensis, actual Prats de Rei.

Activitat desenvolupada en el jaciment amb diversos recursos educatius, per saber interpretar alguns fets i testimonis del passat, analitzar canvis i continuïtats en el temps i valorar el patrimoni cultural com a herència rebuda del passat per defensar-ne la conservació i afavorir que les generacions futures se n’apropiïn.

Com a activitat preparatòria o post-visita us recomanem la visita al web: Vil·la romana de l’Espelt on trobareu, entre altres recursos, les recreacions virtuals de les estances de la vil·la.

com vivien els romans
com vivien els romans
com vivien els romans
com vivien els romans
com vivien els romans