TALLER FAMILIAR PERFORMATIU

Cossos que fan coses

Cossos que fan coses és una activitat adreçada a grups familiars que vulguin partir de la pròpia experiència del cos i l’acció per explorar i comprendre la disposició entusiasta i apassionada dels artistes que es presenten a l’exposició Entusiasme. El repte i l’obstinació en la Col•lecció MACBA. No es tracta tant d’explicar les obres i les seves característiques com d’”habitar” l’espai expositiu amb diferents accions guiades que ajudin a comprendre, des del “fer”, les metodologies que els artistes empren i els compromisos d’ordre estètic, social o polític que plantegen.

L’activitat està conduïda per Marta Galán, autora i directora de projectes escènics amb diferents equips creatius i amb una destacada projecció nacional i internacional, i de  reconeguda solvència en l’articulació de processo creatius a cavall entre l’art escènic professional, l’acció socioeducativa local i les pràctiques artístiques col·laboratives. Aquí, ens proposa un exercici lúdic i participatiu per a tota la família (amb nens/es a partir de 6 anys preferiblement) que pren el cos i l’acció com a epicentre i que proposa recórrer l’exposició des de la pròpia experiència física i performativa; cossos que fan coses, que fan temps, que fan presència a l’espai expositiu. Convidem a practicar en família el gest entusiasta i obstinat que reivindica la intensitat anímica del treball en l’art: aquest diumenge 28 d’octubre a les 12 del migdia, al Museu de la Pell (accés lliures, aforament limitat).

ENTUSIASME. El repte i l’obstinació en la Col·lecció MACBA és una exposició itinerant del Programa d’Arts Visuals de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona, organitzada en conveni amb el MACBA i en col·laboració amb els diferents municipis que l’acullen. Encara es pot visitar fins al 4 de novembre, amb entrada gratuïta i en l’horari següent: de dimarts a divendres, de 10 a 14 h; dijous i divendres, de 16 a 20 h; i dissabtes, diumenges i festius, d’11 a 14 h.