TALLER D'ARTESANIA

CREACTIVA’T AL MUSEU EN LÍNIA. Una bossa de pell i punt handmade

Bossa de punt teixit

La pell és un material imprescindible en el disseny de complements de moda, característiques com la resistència, la flexibilitat, la durabilitat entre d’altres la fan molt atractiva per al sector. Actualment, és un producte que pertany a una economia circular que té la sostenibilitat com a característica principal.

En aquesta ocasió el protagonista del disseny és el teixit fabricat a l’empresa igualadina Aldomartins. La pell tanca la peça per donar-li estabilitat i resistència.

El disseny de la bossa és de Mar Ribaudí, que té el seu taller al barri del Rec d’Igualada. El seu procés creatiu flueix entre l’art, el disseny i l’artesania. Amb les seves creacions, la Mar, vol inspirar una manera diferent de veure i apreciar la vida.

Algunes de les tècniques que utilitza en les seves creacions són el patchwork, teixir, tenyir, la ceràmica i el treball amb fibres vegetals, entre d’altres. Tots els materials que fa servir són retalls o restes, trobats o donats i feta a mà.

Aquest octubre ha presentat la seva segona col·lecció, amb el nom “Col·lecció 2”, amb una desfilada al Teatre Grec de Barcelona.

El material, necessari per dur a terme la peça, és gratuït i es pot passar a buscar pel Museu, a partir de diumenge 29 d’octubre, en horari:

  • De dimarts a divendres de 10 a 14 h
  • Dijous i divendres de 16 a 18.30 h (tardes de juliol i agost tancat)
  • Dissabte i diumenge i festius d’11 a 14 h

 

Volem agrair la generositat del Leather Cluster Barcelona, del que també en forma part el Museu, per a la cessió de les pells, i a Aldomartins per la del teixit.

Aquí teniu el patró de la peça:

Patró base de pell de la bossa de punt

 

Bossa de punt teixit