Descomptes al Museu

Aquesta tardor, el Museu de la Pell ofereix descomptes en les entrades als edificis de Cal Boyer i Cal Granotes.

 

Aquesta tardor, del 22 de setembre al 20 de desembre, el Museu convida a visitar les diferents exposicions permanents de Cal Boyer i Cal Granotes amb descompte del 50% en l’entrada general i entrada gratuïta per a infants i joves, estudiants, docents, famílies nombroses i monoparentals, jubilats, discapacitats i aturats.

 

A Cal Boyer, antiga fàbrica cotonera del s.XIX i seu central del Museu, s’hi troben tres àmbits: L’home i l’aigua, Univers de pell i L’ofici d’adober. L’home i l’aigua presenta una visió general de les qualitats i ús de l’aigua. La col·lecció d’estris i enginys hidràulics es reforça amb el canal d’experimentació, que ens ajuda a comprendre els mètodes de canalització i d’aprofitament energètic i industrial de l’aigua. Univers de pell és una de les sales centrades en la pell, i es dedica a explicar l’ús de la pell per la humanitat, al llarg del temps i per diferents cultures a través d’una selecció acurada d’objectes, confeccionats total o parcialment amb pell, que exemplifiquen les múltiples aplicacions i utilitats de la pell adobada. L’altre espai sobre la pell, L’ofici d’adober, se centra en el treball de la pell a Igualada des de fa generacions. Eines i màquines són els testimonis dels inicis manufacturers i de la millora constant, fins a la implantació industrial que explica la vigència dels processos productius de les empreses adoberes actuals i la configuració de tot el barri del Rec.

L’altre edifici del Museu és Cal Granotes, antiga adoberia del Pla del Cornet, que data del segle XVIII. És situada a pocs metres de Cal Boyer i a frec del Rec, canal medieval que abastia les fàbriques de la zona. La posada en escena de l’ofici artesanal de l’adob de la pell grossa —bovina— ens transporta a la Igualada preindustrial.

 

La visita a les exposicions permanents del Museu es pot complementar amb la visita, de caràcter gratuït, a l’exposició temporal Ritmes. Josep Campeny i Santamaria (Igualada, 1858-Barcelona, 1922), dedicada a un dels escultors, d’arrels igualadines, més destacats de l’època del Modernisme.

 

L’horari d’obertura del Museu és de dimarts a divendres, de 10 a 14 h, les tardes de dijous i divendres, de 16 a 20 h i dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14 h.