EXPOSICIÓ. ENTRADA GRATUÏTA

El traç ocult

el traç ocult

 

Els Premis Ciutat d’Igualada, els organitza el departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada. La modalitat de Disseny porta per nom Gaspar Camps i té per objectiu reconèixer el talent dins el món del disseny en els seus diferents àmbits. Guardó que compta amb el suport de les entitats Disseny=Igualada, Disseny Marked i l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps.

“Madrid Magazine” de Xavier Mula. Premi Ciutat d’Igualada Gaspar Camps – primer premi al treball de disseny gràfic.

‘El traç ocult’ és una exposició que mostra la part més personal de l’il·lustrador Xavier Mula.

Recordant un sketchbook, l’artista planteja una exposició on anota i dibuixa la seva vida i mostra la part més personal de la seva feina: processos creatius, fonts d’ inspiració, motivacions, idees, pensaments, etc.

Per donar a conèixer aquesta part més intimista, l’artista ha triat 12 projectes realitzats durant la darrera època. Aquests li han permès explicar les parts més importants dels processos creatius en els quals es veu immers així com compartir les seves fonts d’inspiració.

12 projectes que representen l’univers creatiu d’en Xavier Mula, que l’han fet créixer com a persona i artista.

Una exposició que li serveix com a teràpia per frenar, reflexionar, observar… i continuar caminant.

Aquest 2023 el Xavier celebra 40 voltes al sol i 10 anys com a professional del disseny i la il·lustració i, després de més de 400 projectes, més de 1.000 il·lustracions, 3.000 esbossos, milers de dubtes, encerts, però també errors i una recent paternitat, ho vol compartir amb totes vosaltres.

el traç ocult cartell

El Xavier Mula és un il·lustrador i dissenyador gràfic igualadí. Fill de dibuixant i creatiu publicitari, va estudiar a l’Escola Massana, l’Escola Francesca Bonnemaison de Barcelona i l’Escola La Gaspar d’Igualada, on actualment imparteix classes com a docent.

Xavier treballa per a clients d’àmbit nacional i internacional, i la seva feina es centra en el món editorial, la publicitat i la comunicació visual.

El seu estil versàtil li permet abordar una gran varietat d’encàrrecs, però sempre amb el seu estil predominant: colors vibrants i atrevits, amb un traç dinàmic i enèrgic i amb un llenguatge directe, potent i lúdic.

El seu treball ha estat premiat diverses vegades, entre les quals destaquen el Laus Or ADG-FAD, Premi Junceda d’Il·lustració APIC, la selecció en el Catàleg Iberoamericà d’Il·lustració del 2016 o la selecció en la shortlist dels World Illustration Awards 2021.

Alguns dels clients amb els quals treballa són: Forbes, UEFA, HarperCollins, Editorial SM, entre molts altres.

El traç ocult