JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI 2022

Estampem la imatge del Barri del Rec

totebag JEP

En el marc de les Jornades Europes de Patrimoni d’aquest any, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural col·labora amb Igualada, Capital de la Cultura Catalana 2022, amb el projecte RECorreguts. Rutes per descobrir el patrimoni industrial del Barri del Rec d’Igualada.

Aquest projecte s’ha treballat des del Museu de la Pell, amb la participació de diferents entitats i col·lectius del barri del Rec amb l’objectiu d’acostar al gran públic l’atractiu d’un barri icona del patrimoni industrial català.

Diumenge 9 d’octubre, a les 11.30 h, el Museu, amb el desig de donar a conèixer el barri del Rec, programa un taller d’estampació gràfica per a famílies i joves a càrrec del col·lectiu Renec!, format pels grafistes Marina Camprubí i Nil Morist que tenen el seu estudi a l’Espai Creatiu La Maca del barri del Rec. Les famílies podem passar pel Museu fins les 13:30 i emportar-se com a record de les JEP 2022 una tote bag o una samarreta amb una imatge representativa del barri del Rec.

Jornades europees del patrimoni 2022

Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP)  són una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que té lloc, ininterrompudament a Catalunya, des del 1991. Són considerades l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. 

Aquest any, la festa major del patrimoni cultural és més especial que mai: se celebren 30 anys d’organització de les JEP.
 
Per aquest 2022, sota el lema “Patrimoni sostenible” proposat pel Consell d’Europa, les Jornades Europees de Patrimoni conviden a explorar i reflexionar al voltant de la sostenibilitat del nostre patrimoni. Una proposta que ens porta a reflexionar sobre la protecció del nostre patrimoni (material, immaterial i natural) i a explorar l’ús dels recursos en relació amb la seva preservació, en un context marcat pel canvi climàtic. Ens convida a explorar el paper del patrimoni cultural en un futur sostenible.