FIRES

Fires de referència per al món de la moda

Al setembre es celebrem dues de les fires més representatives en l’àmbit de la moda, Première Vision i Lineapellea París i Milà dues de les capitals mundials de la moda. Una bona representació d’empreses associades a Leather Cluster Barcelona, exposaran els seus productes de pell en aquests dos grans esdeveniments, els millors aparadors internacionals pels expositors, on es donen cita experts professionals de moda de tot el món que busquen novetats, tendències i accessoris.

Aquests dos grans esdeveniments mundials són una molt bona oportunitat per reivindicar el sector de la pell com a exemple de moda sostenible i per reflexionar sobre el sistema de producció i consum actual.

La pell és un residu del consum de la carn, font principal de proteïna arreu del món. La indústria de la pell recupera i recicla aquest residu del sector de l’alimentació perquè es pugui reutilitzar com a nova matèria primera. El procés d’adobament dona una segona vida a les pells dels animals i les revalora en productes útils a la societat.

La indústria de la pell contribueix al consum responsable i sostenible, revalorant un residu per produir bens de consum duradors: un article de pell pot durar tota la vida. En aquest sentit, la pell és un material durador i atemporal que es pot usar durant molts anys, és per tant, un bé que contribueix a la reducció del consumisme. En contraposició al fast fashion, un model de negoci basat a crear productes d’utilitzar i llençar, en gran part representat pels materials sintètics que volen imitar la pell, fets a partir de plàstic, elaborats doncs a partir de compostos derivats del petroli, un recurs natural limitat, que més enllà de l’impacte mediambiental negatiu durant el seu procés de producció, és costós i complicat de reciclar i té una biodegradabilitat molt dolenta.

Llegir més