EXPOSICIÓ. ENTRADA GRATUÏTA

Fotografiant Tres Tombs

tres tombs portada

 

L’Antic Gremi de Traginers d’Igualada és l’entitat que organitza els Tres Tombs a la ciutat d’Igualada des de fa 200 anys, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada. És una entitat sense ànim de lucre associada a la Federació Catalana dels Tres Tombs des de la seva constitució, fa 24 anys.

Aquesta exposició s’ha organitzat conjuntament amb l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada, entitat que complí 90 anys de la seva constitució. Ambdues entitats fa 40 anys que organitzen el Concurs Fotogràfic “Típics Tres Tombs”.

Fotografiant Tres Tombs és una mostra que es celebra amb motiu del 90è aniversari de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada (1930-2021) i del proper bicentenari de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada (1822-2022).

Els Tres Tombs d’Igualada, coneguts també com el Tonis, se celebren amb motiu de la festivitat de sant Antoni Abat, protector dels animals, i inclouen un seguit d’actes de celebració, amb una llarga tradició.

Dintre d’aquests actes, i durant quaranta anys, l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada i l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada han convocat un concurs fotogràfic per reviure en imatges la festivitat.

40 anys Fotografiant Tres Tombs, és una selecció de les fotografies premiades en les diferents edicions del concurs fotogràfic “Típics Tres Tombs”.

41è Concurs Fotogràfic “Recordant els Tres Tombs d’Igualada” és l’exposició dels premiats en el concurs de 2021, amb la participació de fotografies dels Tres Tombs fetes durant els últims cinquanta anys de celebració de la festa, ja que enguany els actes han estat simbòlics.