Exposició Guinovart. Gravar és esgarrapar

Del 29 de juny al 2 de setembre           

Inauguració: dia 29 a les 19.30 h

Aquesta exposició suposa alhora un recorregut per l’obra de l’artista Josep Guinovart i un apropament a les diferents tècniques d’estampació amb què va treballar, posant de relleu la importància que va tenir l’obra gràfica en la seva trajectòria.
En aquesta mostra hi podrem veure tres tècniques diferents d’estampació: gravat, litografia i serigrafia.
– Una sèrie de 10 gravats de gran format (1mx90cm), i una planxa de gran format que porta per títol Homenatge a Goya. Fins a dia d’avui no s’havien exposat en la seva totalitat i una sèrie Homenatge a Lorca (son les suites del llibre d’artista) que en el seu dia va fer Guinovart per acompanyar els 6 poemas Galegos que Lorca dedicà a Rosalia de Castro.
– Litografies: es presenten dues sèries diferents, una que duu per títol Homenatge al poeta Leon Felipe i la sèrie que Guinovart va dedicar a Bujaraloz.
– Serigrafies: es presenten dues sèries. La titulada La Padrera, va ser feta en el marc de l’antològica de Guinovart a la Pedrera, i es un clar homenatge al Modernisme. I també es presenta un conjunt de serigrafies inèdites en el nostre territori.
Tots els gravats i litografies van ser posteriorment il·luminats una a una per l’artista, convertint les peces en quasi un monotip.

Aquesta exposició d’obra gràfica de Josep Guinovart vol ser, alhora, un recorregut cronològic per l’obra de l’artista i un apropament a les diferents tècniques d’estampació amb què va treballar, a fi de posar en relleu la importància que va tenir l’obra gràfica en tot el conjunt plàstic de l’artista.

L’Any Guinovart

El passat 12 de desembre de 2017 es van complir 10 anys de la mort de Josep Guinovart. Per aquest motiu la Fundació Privada Espai Guinovart Agramunt impulsa enguany l’Any Guinovart a través d’un ampli programa d’exposicions, taules rodones, lectures, concerts i projeccions de documentals, amb l’objectiu de redescobrir l’artista que durant més de setanta anys va conrear la pintura, l’escultura, el gravat, la il·lustració, l’escenografia i el cartellisme.
Les exposicions són la columna vertebral de les activitats de l’Any Guinovart: una quinzena s’apropen a la figura de l’artista des de diferents perspectives i s’escampen per tot el territori.