EXPOSICIÓ

Jocs del món

L’exposició “Jocs del Món” és un recurs que té com a objectiu recuperar i mostrar el joc com a activitat social i cultural universal. L’exposició recull un ampli ventall de jocs tradicionals, de caire motor, d’arreu del món i ofereix la possibilitat a les persones visitants de jugar-hi.

 

Mitjançant el joc, i des de ben petites, les persones anem descobrint el nostre entorn, les nostres capacitats i la gent que ens envolta. Els jocs possibiliten i estimulen el creixement motor, cognitiu, afectiu i social, tot desenvolupant la sociabilitat, el coneixement d’un mateix i dels altres, la comunicació i el llenguatge, l’acceptació d’unes regles comunes, la cooperació, l’aprenentatge de el fet de perdre i guanyar i l’afany de superació. També, els jocs es revelen com un conjunt de pràctiques i coneixements compartits per una comunitat que es van transmetent de generació en generació, convertint-los en una part de la cultura pròpia de totes les societats humanes. En aquest sentit, els jocs esdevenen un punt de trobada entre les diferents persones i cultures d’arreu del món i la base popular de la pràctica de l’exercici físic.

L’exposició Jocs del món, impulsada per la diputació de Barcelona, pretén promoure el desenvolupament d’activitats lúdiques i de participació com a eines educatives per treballar la interculturalitat i la convivència a les nostres comunitats.

Horari públic:

Dijous i divendres a la tarda, de 16:00 a 20:00 h

Dissabtes i diumenges d’11:00 a 14:00 h

Disponible des del 14 d’octubre fins al 29 de novembre de 2019.