VISITA GUIADA

Jornades Europees del Patrimoni, Visita comentada al Gasogen de Cal Pasqual i a l’Electra Igualadina

Gasogen de Cal Pasqual

En motiu de les Jornades Europees de Patrimoni, el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, amb col·laboració del Centre d’Estudis Comarcal d’Igualada, organitzen una visita comentada Gasogen de Cal Pascual i a l’Electra Igualadina, a càrrec del catedràtic Dr. Pere Pascual i Domènech

Aquest any les Jornades Europees del Patrimoni brinden l’oportunitat de visitar el gasòmetre de Cal Pasqual i l’emblemàtic edifici de l’Electra Igualadina al barri del Rec. La visita comptarà amb un guia d’excepció, el Dr. Pere Pascual i Domènech, catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona, que explicarà i posarà en el seu context històric aquests dos importants elements del patrimoni industrial de la ciutat.


Les Jornades Europees del Patrimoni
,
instituïdes el 1991 pel Consell d’Europai considerades com l’activitat participativa més important d’Europa en relació al patrimoni cultural, compten amb un gran desplegament per tot el territori gràcies a l’acció conjunta del Departament de Cultura, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. Les Jornades Europees del Patrimoni són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per donar a conèixer la riquesa i atractiu del nostre patrimoni cultural, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre aquest i la societat.

Pere Pascual i Domènech (Igualada, 1945) és catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona, doctor en Filosofia i Lletres (secció Història) per la Universitat Autònoma de Barcelona (1984)i especialista en història. Ha publicat nombrosos articles i capítols de llibre sobre l’explotació de la xarxa ferroviària catalana i és autor, entre altres títols, d’Agricultura i industrialització a la Catalunya del segle XIX. Formació i desestructuració d’un sistema econòmic (1990) i publicacions com Fàbrica i treball a la Igualada de la primera meitat del segle XX (1992).