EXPOSICIÓ. FINEART 2023

MARC CUXART. Hidden Souls “Mâyâ”

 

Des de jove va implicar-se en el món de la imatge, tant mitjançant la fotografia com el cinema. Ha treballat com a director de fotografia en nombroses produccions, llargmetratges, documentals, sèries de televisió…. 

Estrella desconeguda, sotmesa en la fugacitat, en el turment d’un rei.
Entelat de memòries que vaguen en mi.
Records adormits d’uns altres temps.
El blanc és precís, la llum brilla, i jo m’absento.
Eternament en fugida, fujo de tu amb el vent.
I la teva absència omple el meu buit i em desconec
Bellesa i llum que no puc trobar, et vaig deixar marxar com el rígid ahir,
fa ja molt, petites llàgrimes de cristall.

Em va interessar tractar d’expressar en una fotografia (fragmentària i parcial) alguna cosa que flueix, que s’escapa, que es transforma constantment i se submergeix fins al més profund d’un mateix. El vel que separa aquesta realitat tangible, concreta i manipulable, de la nostra essència. Què és el que hi ha a l’altre costat del vel?

Fineart Igualada 2023

Altres exposicions ubicades al Museu de la Pell d’Igualada i a l’antiga adoberia de Cal Granotes: