La nanociència al món de la pell

Ja és tota una realitat que la nanociència és una disciplina de futur, que ens portarà a grans avenços tecnològics i que podria desencadenar una segona revolució industrial durant aquest segle XXI.

El món de la recerca a Igualada, a través de l’A3 Center Leather Innovation, ja treballa amb aquesta nova disciplina que permet donar unes característiques d’alt valor afegit a la pell.

A través d’unes nanopartícules o nanoesferes amb principis actius s’aconsegueixen efectes bactericides, ignífugs, de confortabilitat i d’autoreparació als productes en pell.

Les nanopartícules s’afegeixen durant el procés de l’adob i estan envoltades per una petita esfera que en funció de l’efecte que es vol aconseguir es trenquen d’una manera o d’una altra. En el moment del trencament aquesta nanoesfera deixa anar el principi actiu que té al seu interior. En el cas del control tèrmic, l’esfera es trenca quan hi ha un canvi de temperatura, aconseguint que no notem la fredor de la pell quan la toquem.

Una altra avantatge de les nanopartícules és l’autoreparació de la pell que possibilitaran que allà on es deteriori pel fregament pugui recuperar el seu aspecte original.

Aspectes que fins fa poc consideràvem futuristes ja són a punt d’aplicar-se a la indústria adobera gràcies a la recerca dels investigadors i investigadores del Campus Universitari d’Igualada – UdL.

Per saber-ne més sobre l’A3 Center Leather Innovation