El Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia presenta una visió general de l’ús de la pell en diferents cultures i recull el llegat de la indústria adobera que ha configurat el singular barri del Rec.

A Cal Granotes, una adoberia del segle XVIII en ple cor del Rec, la posada en escena de l’ofici artesanal de l’adob ens transporta a la Igualada preindustrial.

A Cal Boyer —antiga fàbrica tèxtil actualment seu del Museu— s’hi mostren objectes de pell, i eines i màquines que són els testimonis de l’adob de la pell a Igualada des dels inicis manufacturers fins a la implantació industrial. En l’espai L’home i l’aigua es dóna una visió general de les qualitats de l’aigua i del seu ús a través d’una col·lecció d’estris i enginys hidràulics; un canal d’experimentació permet comprendre alguns mètodes del seu aprofitament energètic i industrial.

El museu gestiona, a més, altres espais patrimonials: la Igualadina Cotonera, el Gasogen de Cal Pasqual, Sant Jaume Sesoliveres i la Vil·la Romana de l’Espelt.

Pel seu interès fonamental en la conservació, la recerca i la divulgació del patrimoni relacionat amb el sector adober, aquest museu és secció del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i forma part del Sistema Territorial de la seva xarxa de museus.