EXPOSICIÓ. ENTRADA GRATUÏTA

Patternalism

Patternalism

 

Patternalism és un joc de paraules entre pattern design (disseny d’estampats en anglès)
i paternalisme (llegit com una sèrie de conductes o patrons que hem fet propis, però que no ho són. Ens els han inculcat i van en contra de la nostra voluntat). També és una col·laboració entre la Patricia Carreño Picón (dibuixos) i la Cecília González
(encoixinat).

Patricia Carreño Picón (Igualada, 1985) és artista plàstica, professora a l’Escola Municipal d’Art i Disseny La Gaspar i cofundadora d’Incòmoda. Actualment i gràcies a l’experiència professional com a pattern designer, està entrant en el món de l’art tèxtil.
Cecília González (Igualada, 1964) és mestra artesana, artista tèxtil i cofundadora de Desedamas, actualment està estudiant un Grau d’arts.

Els dibuixos són el resultat d’un camí d’autoconeixement a través de la psicoteràpia,
iniciada l’any 2016 arran d’un trastorn d’ansietat de la Patricia.

Mostren el resultat d’una cerca de patrons de comportament conscients, en substitució de patrons de comportament automatitzats. Aquests dibuixos no són solucions, més aviat petites
instantànies vistes durant un camí recorregut, petites comprensions interiors.

Les imatges van ser estampades sobre teixit a Tinda Europa, Igualada, i posteriorment
intervingudes a través de la tècnica tèxtil de l’encoixinat per la Cecília González, dotant
a les peces de volum i textura.

Per dur a terme la seva intervenció, la Cecília va fer dues estades a Logroño, La Rioja els estius de 2019 i 2020, on va llogar una màquina per encoixinar de gran format. La seva premissa: intervenir lliurement segons allò que li demanava cadascuna de les peces, creant així els seus propis patrons.