RUTA GUIADA. ACTIVITAT GRATUÏTA

RECorreguts. Rutes pel barri del Rec d’Igualada, icona del patrimoni industrial català

Amb motiu de la VII Setmana del Turisme Industrial que organitza la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya, el Museu proposa una visita guiada a una part de la Ruta RECorreguts el diumenge 23 d’octubre a les 12 h.

Amb la ruta RECorreguts es proposa divulgar el valor patrimonial del barri del Rec d’Igualada a través d’uns recursos i materials de difusió accessibles i per a tots els públics, que són:

  • Un mapa-guia imprès amb una selecció dels elements patrimonials més destacats per poder fer unes rutes autoguiades pel barri. Amb un disseny molt visual permetrà a l’usuari situar-se ràpi­dament en el mapa, amb 28 punts patrimonials, d’interès arquitectònic, paisatgístic o cultural.
  • Un web, fet amb la complicitat del teixit associatiu del barri. Fet amb la voluntat d’aglutinar tots els agents que han estat i són imprescindibles en la valorització del patrimoni del barri i d’explicar les accions que han dut o estan duent a terme. www.recigualada.cat pretén ser un compendi d’informació general del barri per a totes aque­lles persones que vulguin buscar informació del Rec des de casa.

El punt de trobada de la ruta serà a l’alberg i centre de visitants Cal Maco, pl. de la creu 18 L’activitat és gratuïta i caldrà treure entrada a tiquetsigualada.cat.

setmana del turisme industrial

La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) organitza la Setmana del Turisme Industrial. Una setmana  per conèixer de prop “com es fan les coses” i descobrir què fa que el turisme industrial sigui tan diferent, sostenible i proper. Del 22 al 30 d’octubre museus, antigues fàbriques, mines, colònies tèxtils, centres d’interpretació i diverses empreses obren les seves portes.

Una de les novetats d’enguany és la celebració de la I Jornada de Portes Obertes a les empreses, una acció de proximitat i transparència a través de la qual el públic general podrà descobrir una part o la totalitat dels diferents processos productius i viure i entendre l’esforç, l’enginyeria i el treball tan complex que hi ha darrere de les coses que formen part del nostre dia a dia.