EXPOSICIÓ. ENTRADA GRATUÏTA

Ritmes: Josep Campeny i Santamaria (Igualada, 1858- Barcelona, 1922)

Daina atacada per un àliga, Bronze, 1894, Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, MPICA 53

L’exposició vol posar en valor l’obra d’aquest important artista d’arrels igualadines, de la mateixa nissaga que el gran escultor neoclàssic Damià Campeny.

La seva obra, emmarcada entre els corrents realista i modernista, és d’una gran qualitat tècnica i el reflex d’una època i una societat a cavall entre els segles XIX i XX.

Fill d’un torner terrissaire, Campeny va néixer a la Rambla Sant Isidre d’Igualada. Tot i que la seva família es va traslladar a Barcelona quan ell tenia quatre anys, sempre va mantenir un estret lligam amb la seva vila natal i especialment amb l’Ateneu Igualadí.

Després de formar-se a l’Escola de Belles Arts de Barcelona, va estudiar escultura a París ajudat econòmicament pels seus parents Muntadas-Campeny, emprenedora família igualadina que també s’havia instal·lat a Barcelona on hi van fundar diverses fàbriques tèxtils, entre elles la coneguda España Industrial.

Amb els anys, Campeny va esdevenir un escultor de prestigi. Realitzà una obra molt extensa i va cultivar diverses temàtiques però, sobretot, va obtenir una gran fama amb les escultures d’animals en lluita, que exhibí en diverses exposicions nacionals i internacionals, i per les quals va rebre destacats premis. Al llarg de la seva trajectòria també es va forjar una selecta clientela que li va fer nombrosos encàrrecs, principalment escultures funeràries.

Visita l’exposició virtualment:  

 

[iframe width=’853′ height=’480′ src=’https://my.matterport.com/show/?m=azZSmciMsT3′ frameborder=’0′ allowfullscreen allow=’xr-spatial-tracking’></iframe]

Visita l’exposició guiada:  

 

A càrrec dels comissaris Lídia Català i Salvador Oliva