DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS

Ruta industrial. Barri del Rec

Ruta barri del Rec

 

Dia Internacional dels Museus a Igualada

Portes obertes, visita teatralitzada, ruta industrial pel barri del Rec, visita guiada a l’exposició dels Tres Tombs i activitats familiars per gaudir del Museu durant una setmana.

El Consell Internacional de Museus (ICOM) organitza el Dia Internacional dels Museus des del 1977 a tot el món i aquest any sota el lema: “El futur dels museus: recuperar i reimaginar” proposa a totes les institucions activar la cultura per recuperar a poc a poc la normalitat.

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, el Museu de la Pell enceta una ruta guiada pel Barri del Rec.

Aquesta visita, guiada per AnoiaPatrimoni, descobrirà l’arquitectura, els oficis i les anècdotes d’un barri únic a Europa.

El barri del Rec, fins i tot abans de ser un «barri», es definí com l’indret on els igualadins i les igualadines treballen. Primer, com un espai agrícola ocupat per hortolans i pagesos, més tard, a partir del segle XIV, amb la incorporació dels paraires i els primers adobers i, finalment, a partir del segle XVIII, esdevenint l’àmbit manufacturer on es concentren blanquers, teixidors i, ja al segle XIX, els primers vapors. Al segle XXI trobem un barri, referent al món, en la fabricació de pell de qualitat.

Aquesta ruta, que ens portarà per la part central del Barri, tindrà com a fil conductor l’element que explica el naixement del barri i de la ciutat mateixa: l’aigua i el seu aprofitament.

Per assistir a l’activitat cal reserva prèvia al telèfon del Museu: 93 804 67 52 Places exhaurides

El punt de trobada i inici de la ruta serà la Font de la Carota, al Passeig de les Cabres, 21 d’Igualada, a les 12 h.

Dim 2021