EXPOSICIÓ

Seqüències Urbanes de Guillem Elvira, Premi Igual’ART 2018

L’igualadí Guillem Elvira presenta el projecte guanyador del premi Igual’Art 2018/2019, Seqüències Urbanes; una exposició que proposa una mirada poètica i reflexiva sobre la ciutat contemporània.

El projecte planteja una instal·lació bicèfala formada per dues peces que dialoguen entre elles: d’una banda, una col·lecció d’imatges que, des d’un llenguatge visual abstracte, conviden a explorar elements existents en l’arquitectura local i el paisatge urbà. També s’introdueixen propostes utòpiques d’una Igualada imaginada amb l’objectiu de despertar preguntes sobre la ciutat actual. De l’altra, es basteix un petit pavelló ideat com un espai per a la reflexió i que permet l’experiència espacial a escala humana; una capella laica. Les tècniques utilitzades en la producció de les imatges són les emprades en la representació arquitectònica, com el collage fotogràfic, el disseny assistit per ordinador, la il·lustració o la pintura. La capella permet experimentar característiques vinculades a l’escultura com la materialitat, textura i llum.

La instal·lació s’inaugurarà el dijous 30 de maig a les 19.30 h a l’Espai Cub (sala de les encavallades) del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia i es podrà visitar fins al 23 de juny. L’horari de vsita és de dimarts a divendres de 10 a 14 h i dijous i divendres de 16 a 20 h; dissabtes i festius d’11 a 14 h. Premi Igual’ART. Amb l’objectiu d’estimular la creació artística en l’àmbit local, l’Ajuntament d’Igualada, a través del Departament de Promoció Cultural, convoca cada any aquest concurs de projectes d’arts visuals inèdit en qualsevol de les seves disciplines: pintura, escultura, dibuix o gravat, com també en fotografia, videoart o la combinació de qualsevol d’elles.

Guillem Elvira és arquitecte i coordinador d’activitats culturals. Graduat en Arquitectura per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, va ser alumne de pintura de l’Escola Municipal d’Art i Disseny Gaspar Camps i posteriorment tallerista a l’Inquiet, espai col·laboratiu i creatiu. Va formar part de CULT., departament de Cultura de l’ETSAB, dissenyant i produint exposicions. A Igualada, va coproduir l’exposició “Quan l’esport era un divertiment”, amb motiu de la candidatura de Ciutat Europea de l’Esport 2019. Actualment exerceix d’arquitecte a Igualada i és el coordinador de l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya (AJAC).