PORTES OBERTES

Setmana de la Ciència

setmana de la ciencia 2023

El Museu de la Pell d’Igualada obre portes per

la Setmana de la Ciència

Amb motiu de la 28a Setmana de la Ciència que organitza la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i la Generalitat de Catalunya, el Museu de la Pell d’Igualada obrirà les portes de forma gratuïta del 12 al 19 de novembre, en horari del museu, per donar a conèixer tots els seus espais permanents: l’antiga adoberia de Cal Granotes i les diferents sales de l’edifici de Cal Boyer: L’Home i l’aigua, L’ofici d’adober i Un univers de Pell.

Horari:

  • dimarts a divendres de 10 a 14 h;
  • dijous i divendres de 16 a 18.30 h;
  • caps de setmana i festius d’11 a 14 h.

El Museu de la Pell d’Igualada pertany al STMNACTEC. El Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya és una xarxa de 27 centres museístics i patrimonials que expliquen la industrialització a Catalunya mitjançant les seves col·leccions, les seves exposicions i  la museïtzació in situ de les diferents activitats productives que han existit.

setmana de la ciencia 2023

En el marc de la Setmana de la Ciència s’organitzaran tot un munt d’activitats de disseminació de la ciència arreu del nostre territori. Jornades de portes obertes, activitats virtuals, exposicions, tallers científics…, una gran oferta científica diferents formats a l’abast de tothom!

La Setmana de la Ciència s’adreça a tots els públics i té com a objectius fonamentals apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i fomentar les vocacions científiques entre els més joves.

Enguany, la Generalitat de Catalunya impulsa la commemoració de l’Any Joan Oró, amb motiu del centenari del naixement del bioquímic Joan Oró i Florensa. Com a part d’aquesta iniciativa, la figura i trajectòria científica d’aquest cèlebre investigador lleidatà, referent internacional en l’estudi de l’origen de la vida, esdevindrà el fil conductor de la Setmana de la Ciència.

Altres temes de rellevància que s’emmarquen dins l’SC23 són:

  •  100 anys de la visita d’Albert Einstein a Barcelona, físic, autor de la teoria de la relativitat.
  •  Cecilia Payne, astrònoma, que va demostrar que el Sol està compost de gas hidrogen i heli.
  •  200 anys de la mort d’Edward Jenner, descobridor de la vacuna de la verola.
  •  100 anys del descobriment de l’efecte Compton (Arthur Compton, físic, 1923)
  •  Any Internacional del Mill, a proposta de la UNESCO.
  •  Reysa Bernson, astrònoma. L’any 1923 va fundar l’Association Astronomique du Nord.

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) que compta amb el suport de nombroses institucions i entitats en l’àmbit de la recerca i de la disseminació de la ciència i la tecnologia.