TRES PINTORS CÈLEBRES: URGELL, MATILLA I LARRAGA

LA GALERIA

la galeria urgell_larraga_matilla_web

Igualada és l’aparador de la Cultura Catalana durant aquest 2022 i el Museu ho celebra obrint les portes de la seva col·lecció, de forma virtual, mostrant cada setmana una peça del seu ric fons.

Tres pintors cèlebres: Urgell, Matilla i Larraga. 

Al replà pujant l’escalinata que condueix a la Sala de Sessions de l’Ajuntament d’Igualada i a Alcaldia, podem admirar les pintures de Modest Urgell, Segundo Matilla i Andrés Larraga, de finals del S. XIX i principis del S. XX. Són obres del fons pictòric del Museu de la Pell que procedeixen del llegat dels mecenes igualadins Artur i Jaume Garcia Fossas.

Es tracta de tres teles de gran format: un paisatge boscós d’Andrés Larraga, una marina de Segundo Matilla i un capvespre de Modest Urgell.

Andrés Larraga (Valtierra, 1861 – Barcelona, 1931) va ser un artista d’origen navarrès format a Barcelona i París. En el seu paisatge hi apreciem elements de la tradició pictòrica amb d’altres més moderns, apresos de l’impressionisme francès, amb una pinzellada molt audaç.

Segundo Matilla i Marina (Madrid, 1862-Teià, 1937) va ser un pintor nascut a Madrid, instal·lat i format a Catalunya. Les seves obres s’acosten a l’impressionisme francès, especialitzant-se en el retrat i en la pintura de paisatges i marines, amb una marcada predilecció pels capvespres. Va exposar a Barcelona, Madrid i París i gran part de la seva producció va ser exportada a Amèrica.

Modest Urgell i Inglada (Barcelona 1839-1919) va ser un pintor, actor i dramaturg català. Emmarcada entre el romanticisme i el realisme, la seva obra és composta majoritàriament de paisatges d’atmosferes melancòliques i realitzats amb una paleta ombrívola i pinzellada densa. Va ser reconegut nacional i internacionalment, arribant a exposar a diverses capitals europees. Com a professor de l’Escola de Belles Arts, Llotja, va exercir una important influència en artistes com Joan Miró o Pablo Picasso. Entre el 2019 i 2020, el Museu d’Art de Girona li va dedicar l’exposició Modest Urgell. Més enllà de l’horitzó, emmarcada en l’Any Modest Urgell, en la qual hi va participar la pintura “Un carrer de Sant Gervasi. Sol de matí”, cedida en préstec pel Museu de la Pell (MPICA 15254).

Cliqueu sobre les imatges per ampliar-les i gaudir dels detalls de la peça

logo Igualadaccc2022