PRIMÀRIA CS. SECUNDÀRIA 1rC I 2nC. BATXILLERAT I MÒDULS

Un món de pell

La pell és el primer teixit que l’home utilitzà. Les primeres civilitzacions van inventar sistemes de conservació que l’han fet una matèria primera excel·lent i indispensable al llarg de molts segles per fabricar contenidors i bosses, indumentària i calçat, arreus, mobles, documents i llibres, instruments musicals… per totes les cultures i en totes les èpoques. En aquesta visita descobrireu com ha estat utilitzada al llarg de la història, quins oficis s’hi han relacionat i les propietats físiques que l’han feta tan apta per a tants usos diferents. Visita

Coneixerem diferents aspectes de la pell, mitjançant l’observació i el tacte (de pells amb pèl, tractades amb diferents processos adobants, tintades o acabades imitant pells exòtiques…). Després, confeccionaran un objecte amb pell de vaqueta o adobada al crom, a escollir (clauer, joia, funda de mòbil, petit accessori…) tot tallant, encolant i cosint el cuir. Taller (opcional)

Espai: Sala Un univers de pell i Espai taller
Tipus d’activitat: visita i taller (opcional)
Durada de l’activitat: 1 h visita + 1 h taller
Preu: 1,70€ (3 € anglès) / alumne  i  4€ (5.50 € anglès) / alumne amb taller (opcional)

La pell / el barri del Rec / Igualada industrial

Activitat relacionada amb la pell i el seu ús, tot entrant en contacte amb un material poc conegut pels alumnes, però molt utilitzat en temps passats i per diverses cultures que en coneixien les principals característiques.