PRIMÀRIA CICLE SUPERIOR, SECUNDÀRIA, BATXILLERATS I CICLES FORMATIUS - Sala Un univers de pell o Cal Granotes

Un punt de llibre de pell decorat amb la tècnica Zentangle

Tipus d’activitat: taller i visita
Espai: espai taller / sala Un univers de pell o Cal Granotes
Durada de l’activitat: 2 h
Preu: 4,00 € / alumne – Taller i visita en anglès: 4,50 € / alumne

Taller – La tècnica artística del Zentangle consisteix en la creació d’imatges a través de patrons que es repeteixen. Es busca aconseguir la calma en qui ho realitza i inclús en qui observa. Zentangle prové de la paraula zen (meditació) i tangle (embolic). Els alumnes decoraran un punt de llibre de pell amb aquesta tècnica per experimentar-ho.

La peça, que aprofita les restes i tares de les pells fabricades a les adoberies d’Igualada, ha estat dissenyada per les artesanes Desedamas. La Cecília i la Mercè treballen des de La Llacuna l’art tèxtil i la pintura sobre seda.

Visita – a triar:

Sala Un univers de pell: La pell és el primer teixit que l’home utilitzà. Les primeres civilitzacions van inventar sistemes de conservació que l’han fet una matèria primera excel·lent i indispensable al llarg de molts segles per fabricar contenidors i bosses, indumentària i calçat, arreus, mobles, documents i llibres, instruments musicals… per totes les cultures i en totes les èpoques. En aquesta visita descobrireu com ha estat utilitzada al llarg de la història, quins oficis s’hi han relacionat i les propietats físiques que l’han feta tan apta per a tants usos diferents.

Sala L’ofici d’adober: Generacions d’adobers han adobat la pell a Igualada. Aquesta exposició mostra, primer, com era l’activitat preindustrial en les fàbriques que van néixer a tocar d’un canal de rec i que, alhora, van fer sorgir un nou barri. Després, es ressegueix el camí cap a la industrialització a partir de les primeres màquines mogudes amb noves fonts d’energia, que s’anaven incorporant a les adoberies per accelerar tots els processos de remull, de descarnat i divisió i d’acabament de les soles —les pells vacunes característiques d’Igualada— i que, al llarg del s. XX, van contribuir a consolidar aquesta activitat com una de les més singulars de la ciutat.

Disposeu d’una Fitxa educativa descarregable que orienta sobre l’activitat.