Uns guants màgics!

Hi ha proves que s’han practicat jocs amb un pal i una bola des dels primers albors de la civilització. Cultures antigues, a Pèrsia, Egipte i Grècia, van practicar jocs amb un pal i una bola per divertir-se i com a part de certes cerimònies. Jocs d’aquest tipus es van estendre durant l’Edat Mitjana per tot Europa i es van fer populars en variades formes. Els europeus van introduir jocs semblants a les seves colònies d’Amèrica cap al segle XV. Tanmateix, van ser considerats com jocs infantils fins al segle XVI.

Hi ha, malgrat la versió popular de l’origen del beisbol creat per Doubleday, nombroses referències als termes “baseball” i “bat-and-ball” es troben en documents dels primers anys del segle XVIII. L’origen del beisbol en realitat hauria de ser definit com l’evolució del beisbol, car amb base en el que els historiadors del joc han vingut trobant, és una derivació del joc “stool ball” que data des de l’Edat Mitjana i, al seu torn, el “stool ball “prové de jocs rituals practicats en el món antic. La primera referència del terme “base ball” es dóna en 1744 poc menys de 100 anys abans que Abner Doubleday suposadament ho inventés a Cooperswton, Nova York el 1839.

En 1744 sorgeix a Anglaterra la primera evidència impresa del joc ‘Base Ball’ que va ser publicada en un llibre de passatemps infantils. Entre aquest any i 1796 sorgeixen diverses referències més sobre baseball a Europa donant compte d’un joc de petites dimensions jugat per nens i nenes. En 1796 es publiquen a Alemanya les primeres regles de “base ball”, cosa que dóna compte del fet que, probablement, en aquest país ja es practicava el joc.