EXPOSICIÓ. ENTRADA GRATUÏTA

Veure o Mirar. Retrats a presó

 

L’exposició mostra els treballs del darrer curs de Taller de Fotografia de Lledoners (estiu 2019- estiu 2020), dirigit per Maria Vernet, en el que participen interns de forma voluntària

Aquesta exposició Itinerant està organitzada pel Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada – Museu de la Pell

Les propostes del taller de fotografia giren entorn a diferents projectes amb la temàtica del retrat. La responsable del taller creatiu determina els projectes, però tan sols els hi estableix unes premisses bàsiques; a vegades conceptuals, tècniques o estètiques. Aquestes tan sols són excuses per aprendre una tècnica fotogràfica (digital, analògica o lumínica) a mesura que es treballa, per tal de realitzar una obra que finalment serà comú entre tots els participants.

L’exposició de les obres és sempre una manera de celebrar l’aprenentatge i possibilita el vincle cultural amb l’exterior, necessari en ambdues direccions.

La mostra està dividida en diferents sèries fotogràfiques que posen de manifest els sentiments, les esperances i els anhels d’uns interns obligats a viure un doble confinament.