SECUNDÀRIA SEGON CICLE

Videojoc: Max i la càpsula del temps. Atrapats al barri del Rec.

Igualada és una ciutat amb un ric passat industrial. Durant segles, les fàbriques tèxtils i les adoberies situades al barri del Rec van ser autèntics motors econòmics del territori, on milers de persones exercien els oficis vinculats a aquestes indústries. En l’actualitat, el barri del Rec d’Igualada és un escenari on conviuen el passat i el present, amb adoberies en actiu i velles fàbriques en desús, i on es barregen patrimoni arquitectònic i vida quotidiana.

En Max i la càpsula del temps. Atrapats al barri del Rec és una activitat interactiva en format videojoc creada pel Museu de la Pell d’Igualada per donar a conèixer la història de la pell, el barri del Rec i la indústria adobera als més joves i d’una manera lúdica.

Imatge Max i la Capsula del Temps_lletra

max i la capsula del temps

USUARIS Joves entre els 12 i els 16 anys, especialment dels cursos de 3r i 4t d’ESO.

REQUISITS TÈCNICS Ordinador, Chromebook o tauleta amb un navegador que suporti HTML
5 (alguns iPad no són compatibles). El navegador Chrome és la millor opció. La resta de navegadors són compatibles, però poden bloquejar les finestres emergents.

S XVIII BARRI DEL REC IGUALADA

CONTEXT ARGUMENTAL Per culpa d’una avaria, en Max, un viatger del temps, s’ha quedat atrapat amb la seva càpsula entres dues èpoques, el passat i el present, precisament al barri del Rec.
Els jugadors i jugadores hauran d’ajudar en Max a tornar a posar en marxa la seva càpsula recarregant sis bateries (6 reptes) amb el “combustible del coneixement” per tal que pugui tornar al futur.

PREPARACIÓ DE LA PARTIDA 

  • Es juga amb dos equips, que poden ser d’una o més persones -l’equip del passat (principis de segle xx) i l’equip del present (segle xxi)-.
  • És molt important tenir en compte que és un joc col·laboratiu entre els dos equips, on els grups no competeixen, sinó que han de cooperar, parlar i jugar de forma simultània per poder avançar en el joc i assolir conjuntament el mateix objectiu.
  • Si no estan en el mateix espai, cal que disposin d’un sistema de comunicació en línia (Discord, Skype, Google Hangouts, Jitsi, Zoom, etc.).

DURADA APROXIMADA  30-45 minuts

ACTIVITAT GRATUÏTA

  • Cal fer el registre previ a través del següent formulari (us demanem que l’ompliu uns dies abans de començar el joc). Rebreu un correu amb la clau d’accés al joc i la guia per a docents amb el solucionari.

    Centre educatiu participant    Grup participant