VISITA GUIADA GRATUÏTA

Visita a la depuradora dels adobers i presentació de la nova planta pilot per regenerar les aigües

depuradora blanquers

Amb motiu de la 27a Setmana de la Ciència, el Leather Cluster Barcelona, la Igualadina de Depuració i Recuperació SL i el Museu de la Pell d’Igualada organitzen una visita guiada i gratuïta a la depuradora dels adobers.

La depuradora d’Igualadina de Depuració i Recuperació S.L. (IDR), és una de les plantes capdavanteres a Europa en el tractament d’aigües residuals industrials, i tracta cada dia les aigües que es generen en el procés de transformació de la pell de les 28 empreses adoberes d’Igualada associades a Leather Cluster Barcelona juntament amb una part de l’aigua urbana i d’altres indústries. IDR a més, aporta coneixement sobre la bona gestió i estalvi de l’aigua a tot el clúster.

La depuradora dels adobers, a més de ser una actuació exemplar de l’avantatge de formar part d’un clúster, és pionera en la integració de valor compartit, un projecte empresarial que té un impacte positiu a la societat i que promou un equilibri entre la competitivitat empresarial i la consciència social i ambiental, contribuint a construir una economia més justa, verda i equitativa.

Dins de l’horitzó del residu zero a la indústria adobera i en un context on la creixent problemàtica en l’abastament d’aigua a Catalunya és una greu preocupació, la depuradora dels adobers d’Igualada, està treballant en la implantació d’una Estació Regeneradora d’Aigua (ERA). Durant la visita guiada es podrà veure el funcionament de la planta pilot per regenerar i donar una segona vida a les aigües depurades.

La visita es portarà a terme el diumenge 20 de novembre a les 11 h. Es tracta d’una visita guiada per especialistes, gratuïta i amb aforament limitat. El punt de trobada serà a la Ronda del Rec, s/n.

Cal inscripció prèvia al telèfon del Museu: 93 804 67 52

Cartell Setmana de la Ciència

En el marc de la Setmana de la Ciència, que organitza la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i la Generalitat de Catalunya s’organitzen tot un munt d’activitats de disseminació de la ciència arreu del nostre territori. Jornades de portes obertes, activitats virtuals, exposicions, tallers científics…, una gran oferta científica diferents formats a l’abast de tothom!

La Setmana de la Ciència s’adreça a tots els públics i té com a objectius fonamentals apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i fomentar les vocacions científiques entre els més joves.

Per a l’edició d’enguany proposem com a fil conductor la innovació i el coneixement local com a motor de creixement, posant en valor els actius en innovació i ciència que hi ha arreu del país. 

Altres temes de rellevància que s’emmarquen dins l’SC22 són:

  • Commemoració de l’Any Internacional de les Ciències Bàsiques per al Desenvolupament Sostenible.
  • 100 anys del naixement del primatòleg, Jordi Sabater i Pi.
  • 100 anys del naixement de la microbiòloga nord-americana, Esther Lederberg.