REC STORES

Visites guiades a Cal Granotes, Cal Badia, Ruta històrica i Conferència- REC.0 2023

Del 10 al 13 de maig es celebra al barri del Rec d’Igualada el Rec.0 Experimental Stores. El Museu de la Pell i el Leather Clúster Barcelona, com a col·laboradors del festival, oferiran un seguit d’activitats durant aquests dies.

VISITES GUIADES

Del 10 al 13 de maig a les 11 h. Visita guiada a l’antiga adoberia de Cal Granotes, del segle XVIII,  per conèixer el procés artesanal de l’adob de la pell. Punt de trobada: Pati de l’Antiga adoberia de Cal Granotes

Del 10 al 12 de maig a les 12 h. Visita guiada a l’empresa Curtits Badia per conèixer el procés industrial actual de l’adob de la pell de qualitat. Punt de trobada: Pati de l’Antiga adoberia de Cal Granotes.

13 de maig a les 11 h. Ruta: Història d’Igualada, el Rec i les adoberies (987-1920) a càrrec de Miquel Vila Badia. La ruta acabarà a l’antiga adoberia de Cal Granotes, es podrà visitar l’espai de forma lliure. Punt de trobada: Plaça Pius XII.

Activitats gratuïtes, amb aforaments limitats a 20 persones – cal inscripció prèvia al telèfon del Museu: 93 804 67 52

Les sales d’exposició permanent del Museu restaran tancades durant els dies del Rec i únicament es podrà visitar a través de les visites guiades que acabem de detallar.

*Promoció no vàlida per a grups escolars.

la pell de gaudi sandra quilez

El divendres 12 de maig a les 18 h. Conferència: La Pell de Gaudí. Curar el cuir i guardar la història

A càrrec de Sandra Quilez. Premi Restaura 2020 per la seva feina com a restauradora i conservadora del mobiliari de pell dissenyat per l’arquitecte Antoni Gaudí al Palau Güell.  Un llegat inavaluable i irreemplaçable que ha de preservar-se per a les generacions futures.

Adoberia Bella. Activitat gratuïta. Aforament, sense inscripció prèvia, de 40 persones.

REC + SOSTENIBLE

Al Museu de la Pell hi trobareu l’espai REC+Sostenible:

  • 080 Barcelona Fashion: els guanyadors de la 8a edició del concurs 080-Rec.0 vendran de forma exclusiva els seus dissenys basats en la sostenibilitat i la inclusió. Els dissenyadors que van guanyar l’edició passada van ser: Serendipity, Shuia Shuia, The Alphabet i The Artelier.
  • Marques sostenibles i/o socials com Hemper, Batech, Materia Rica, Nuoo, Top Manta, Sublim i Disseny Marked una mostra del diversos productors de disseny local.
  • Exposició Escoles de Disseny de Moda on es mostren projectes de disseny amb una perspectiva sostenible creats per estudiants de diverses escoles de disseny moda de Catalunya. A l’edició de Novembre de 2022 les escoles que van participar van ser: BAU, ESDI, La Gaspar, INS La Garrotxa, EADI Moda, ESDAPC Campus Llotja i LCI Barcelona.

L’espai + Moda Sostenible està ubicat a la 1a planta del Museu de la Pell i disposa d’un espai de bar propi.