RECUPERART

Visites terapèutiques per a professionals de l’ICS

recuperart 1

 

La iniciativa s’emmarca en el programa RecuperArt, impulsat per l’ICS amb la col·laboració del departament de Cultura, per oferir als professionals que han patit la crisi sanitària una activitat que millori el seu benestar emocional

El Museu Episcopal de Vic (MEV), el Museu de la Pell d’Igualada i la gerència territorial de l’ICS A la Catalunya Central proposen durant el mes de juny noves visites guiades als dos museus amb l’objectiu d’oferir als professionals sanitaris una activitat de relaxament i un espai de recuperació emocional de l’estrès viscut per la pandèmia de la  Covid-19.

El MEV ha dissenyat una activitat orientada a prendre consciència de com l’art pot ser beneficiós per a la salut mental. La proposta d’slow looking consistirà en observar una obra romànica i una de gòtica amb la finalitat no només de mirar una obra d’art sinó d’experimentar-la d’una forma més profunda i emocional. Les peces escollides estan relacionades amb la medicina i la cura personal i són el Frontal d’altar de la Mare de Déu del Coll: El part i el naixement i el compartiment de retaule amb Sant Agustí: Recolliment personal i cura interior.

Per la seva banda, el Museu de la Pell d’Igualada proposa una visita a l’adoberia de Cal Granotes on es podrà gaudir de la contemplació dels elements més característics d’una adoberia de fa tres-cents anys, dedicada a treballar la pell de forma artesanal. Després,  es visitarà la sala “Un univers de pell”, a l’edifici Cal Boyer, on es veurà una selecció acurada d’objectes de diferents cultures que van des de l’època romana fins al s. XX, confeccionats amb pell i que exemplifiquen les múltiples aplicacions i utilitats d’aquesta matèria tan preuada. La visita acabarà amb un taller artístic arrelat en la meditació que consistirà a decorar una estora de pell per al ratolí amb dissenys inspirats en les decoracions o gravats d’algunes de les peces observades i dissenyades per Desedamas.

Les visites són gratuïtes i tindran lloc els dies 1, 3, 8 i 10 de juny.