EXPOSICIÓ. FINEART 2021

Juan Manuel Castro Prieto. Cespedosa

cespedosa

 

Un projecte expositiu de Juan Manuel Castro Prieto que gira entorn de la reconstrucció de la memòria de l’autor en forma d’història gràfica de 39 anys de producció fotogràfica en aquest particular entorn.

Componen l’exposició 171 fotografies de diferent jerarquia, que s’agrupen entorn a sis apartats.

Cespedosa de Tormes és el poble dels avantpassats de Juan Manuel Castro Prieto i l’eix de la seva referència sentimental. Allí va rebre els dons de l’amor i va realitzar la seva primera fotografia. A Cespedosa li deu la proteïna definitiva del seu caràcter, el mapa dels seus afectes i la certesa de la seva condició de pertinença a lloc.

Al llarg de quatre dècades, gairebé sense pretendre-ho, l’autor ha anat construint amb les seves imatges un discurs introspectiu que ha acabat conformant tot un recorregut per la seva memòria i els seus somnis. Un discurs enfilat en la tasca sempre fronterera de la creació fotogràfica, entre el contingut i la forma, entre la raó i els somnis, entre la intuïció i la tècnica.

D’aquest poble de Salamanca ha extret els elements formals, els objectes representats, els paisatges i escenaris que poblen el seu imaginari. Dels seus habitants la inspiració, la motivació afectiva. A tot això l’autor afegeix saviesa tècnica, simbolisme poètic i l’empremta plàstica del seu món màgic, a vegades tempestuós, inquietant i obert sempre a la interpretació personal.

Com no podia ser d’una altra manera, Cespedosa exposa les arrels de la memòria de Castro Prieto, un projecte-ric construït inconscientment que, en definitiva, descobreix el seu univers íntim i afirma la consistència d’una determinada manera de mirar. La mirada de Juan Manuel Castro Prieto.

cartell Fineart 2021

Fineart Igualada 2021

Altres exposicions ubicades al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia: