NIT DELS MUSEUS

La Nit dels Museus. Som Pell 2023

 

Dia Internacional dels Museus a Igualada

Portes obertes, taller Creactiva’t al Museu en línia i una Nit de Museus plena d’activitats per gaudir del Museu durant una setmana.

El Consell Internacional de Museus (ICOM) organitza el Dia Internacional dels Museus des del 1977 a tot el món i aquest any sota el lema: “Museus, sostenibilitat i benestar” vol demostrar que els museus contribueixen de manera fonamental al benestar i al desenvolupament sostenible de les nostres comunitats.

Igualada celebra la Nit de Museus, el dissabte 20 de maig, una setmana després que a la resta de Catalunya, pel fet que, el 13, el Museu està dins del circuit del Rec Stores.

Per segon any i a causa de l’èxit de la primera edició del Som Pell el Museu organitza conjuntament amb l’entitat Cal Cuta noves activitats adreçades al públic jove amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni industrial i la memòria obrera de la ciutat.

Les activitats que es desenvoluparan durant la jornada generaran espais de debat i reflexió al voltant de la indústria tèxtil i adobera tan arrelades a la ciutat d’Igualada i al desenvolupament econòmic, social i cultural d’aquesta.

A les 12 h Creactiva’t al Museu, al pati del Museu, a través de la manipulació de pell fabricada a les adoberies d’Igualada els visitants es podran convertir en artesans i fabricar diferents objectes.

Volem donar les gràcies al Leather Clúster Barcelona per la generositat en la donació del material.

Els tallers estan pensats per a famílies i joves i són gratuïts amb aforament limitat i sense inscripció prèvia.

Tipi Creactiva't
estoretes zentangle
Som Pell Cartell 2023

Les activitats de tarda comencen a les 18 h, al pati del Museu, amb la conferència Fàbriques, casinos i ateneus: Igualada entre finals del segle XIX i primeres dècades del XX a càrrec de Soledad Bengoechea, Doctora en Història Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona; i Marta Vives, directora de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia i cofundadora de la Revista d’Igualada.

A les 19 h un taller de serigrafia a càrrec de la plataforma subversiva de disseny, estampació i distribució, Plaggi.  Coneixerem de primera mà la realitat d’un projecte local que s’ha fet un lloc en la indústria de la moda de carrer i aprendrem el procés d’estampació d’una totebag, que us podreu emportar en acabar el taller.

A les 19.30 h us convidem a la inauguració de l’exposició El traç ocult de Xavier Mula, Premi Ciutat Igualada de Disseny Gaspar Camps. Serà a la Sala d’Exposicions Temporals.

A les 20.30 h gaudirem de la Cançó protesta a través de diversos cors, del nostre territori, que oferiran un repertori de cançons protesta que ressonarà dins el museu.

El Museu obre les portes a les 20 h i es podran gaudir de les diferents sales d’exposició permanent ubicades a Cal Boyer fins a les 0 h.

A les 21 h, al pati del Museu, es podrà degustar un sopar popular “El sopar de la Iaia” un menú vinculat al patrimoni gastronòmic dels nostres avis i àvies i un homenatge, a través de petits curtmetratges, on veurem com elaboren les seves receptes. Es tracta d’una bona manera de reivindicar la memòria familiar i comunitària, perquè de cap manera podem deixar morir els sabers tradicionals d’una generació.

Els tiquets per al sopar popular, que tenen un preu d’11 o 14 €, segons l’opció, es poden adquirir al Foment, al Bar La Cantonada, al Local del Barri de Xauxa. També es podran adquirir en el moment de l’acte.

A partir de les 23.30 h tancarà la nit l‘Impro con limón i el ritme, a partir de la 1 h i fins a les 5 de la matinada, de:

A l’amfiteatre del pati del Museu, a partir de la 1h, Xavi Mula continua la festa post inauguració de la inauguració de l’exposició El Traç Ocult amb el ritme de:

  • DJ Knob Rite & DJ Chawer
  • Visuals de Marc Sarret + Xavier Mula
nit museus xavi mula