EXPOSICIÓ. ENTRADA GRATUÏTA

Rec Districte Cultural. Un barri en transformació

rec districte cultural

 

Diverses persones, entitats, institucions i empreses han anat recuperant i reformant les velles fàbriques del barri del Rec d’Igualada, defensant-ne i preservant-ne el seu valor patrimonial i incorporant noves activitats vinculades a la cultura, el disseny, l’art, la tecnologia o la gastronomia.

Mitjançant una instal·lació artística i vivencial, es podrà descobrir, a través de fotografies, audiovisuals i altres formats expositius, la recuperació patrimonial d’aquestes fàbriques i les noves activitats que hi tenen lloc.

El barri del Rec d’Igualada ha viscut diverses transformacions al llarg de la història. Inicialment agrari al segle XII, reconvertit en industrial al segle XVIII, conforma un valuós conjunt patrimonial i arquitectònic. Un paisatge urbà únic.

Al segle XXI, diverses persones, col·lectius, entitats, institucions i empreses s’han anat instal·lant al barri, seduïts pel seu potencial. Han recuperat i rehabilitat algunes de les velles fàbriques desocupades i han incorporat noves activitats al barri vinculades a la cultura, el disseny, l’art, la tecnologia o la gastronomia.

Espais culturals, estudis de disseny, museus, fàbriques de creació, tallers d’artistes, restaurants, seus d’entitats o cooperatives se sumen i conviuen amb la indústria tradicional -modernitzada i amb un pes molt important-, petits tallers d’oficis artesanals, habitatges en certes zones, el paisatge agrari dels horts i la natura propera al riu Anoia.

Tot plegat, conforma una comunitat que ha anat creixent de manera orgànica i dibuixant aquest barri del Rec en transformació, que podem anomenar Districte Cultural. Un districte per al segle XXI, semblant a alguns dels vells barris industrials d’arreu del món que han estat objecte de transformacions similars.

En els nous projectes del barri del Rec conflueixen el respecte pel passat i la rehabilitació del patrimoni amb l’activitat de creació. Projectes que comparteixen filosofia i que marquen un nou camí des d’on entendre la cultura no només com a aliment per a l’ànima sinó també com a motor de transformació urbanística i dels barris.

Taula Rodona. Rec Districte Cultural. La cultura com a motor de transformació patrimonial.

Visita l’exposició virtualment

<iframe width=’853′ height=’480′ src=’https://my.matterport.com/show/?m=55PcQZnhsVv’ frameborder=’0′ allowfullscreen allow=’xr-spatial-tracking’></iframe>