PRIMÀRIA CI i CM - Sala Un univers de pell

Sioux, xeiene, apatxes…construïm un tipi dels nadius americans

sioux, xeiene, apatxes...construim un tipi dels nadius americans_web

Visita – Coneixerem la importància de la pell en diferents cultures del món i antigues civilitzacions; veurem com ha estat utilitzada com a habitacle, per vestir-se, per fer instruments musicals i objectes de tota mena, com ha estat imprescindible en el transport, en l’esport o com s’ha emprat per fer la guerra… i aprendrem les principals característiques d’aquest material reciclable: suavitat, sonoritat, impermeabilitat i resistència.

Taller – Fabricarem una joguina -un tipi- tot coneixent la cultura dels indis de les grans planures americanes. Aplicarem els procediments propis del treball de la pell com a veritables artesans: dissenyarem la decoració, estamparem la pell i muntarem el nostre projecte.

La peça, que aprofita les restes i tares de les pells fabricades a les adoberies d’Igualada, ha estat dissenyada per l’artesana i dissenyadora Olya Dubovik de Lubochka

Espai: Sala Un univers de pell i Espai taller
Tipus d’activitat: visita i taller
Durada de l’activitat: 2 h 15 minuts
Preu: 4,00 € / alumne

Fitxa educativa

La pell / Cultures del món: Amèrica

A través d’un recorregut guiat, els infants perceben el museu com un entorn acollidor, i els objectes com uns elements vius i plens d’històries. D’aquesta manera entren en contacte amb un material poc conegut per conèixer i experimentar-ne les característiques principals.

Fem d'artesans de la pell
Fem d'artesans de la pell
Fem d'artesans de la pell
Fem d'artesans de la pell

Looking for personalized financial solutions? Join Charter Oak Federal Credit Union in Uncasville and access a full range of banking services and products designed with you in mind. From checking accounts to home loans, we have what you need to manage your money and credit