DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS

Visita guiada a l’exposició “40 anys fotografiant Tres Tombs”

Dim 2021 visita guiada

 

Dia Internacional dels Museus a Igualada

Portes obertes, visita teatralitzada, ruta industrial pel barri del Rec, visita guiada a l’exposició dels Tres Tombs i activitats familiars per gaudir del Museu durant una setmana.

El Consell Internacional de Museus (ICOM) organitza el Dia Internacional dels Museus des del 1977 a tot el món i aquest any sota el lema: “El futur dels museus: recuperar i reimaginar” proposa a totes les institucions activar la cultura per recuperar a poc a poc la normalitat.

Dins del marc del Dia Internacional dels Museus el diumenge 16 de maig de 2021, a les 11.30 h, el Museu programa una visita guiada a l’exposició 40 anys Fotografiant Tres Tombs. 

De la mà dels membres de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada i de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada coneixerem els aspectes més interessants d’una festa tradicional que l’any que ve celebrarà el seu bicentenari.

Per assistir a l’activitat cal reserva prèvia al telèfon del Museu: 93 804 67 52.

Fotografiant Tres Tombs és una mostra que es celebra amb motiu del 90è aniversari de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada (1930-2021) i del proper bicentenari de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada (1822-2022).

Els Tres Tombs d’Igualada, coneguts també com el Tonis, se celebren amb motiu de la festivitat de sant Antoni Abat, protector dels animals, i inclouen un seguit d’actes de celebració, amb una llarga tradició.

Dintre d’aquests actes, i durant quaranta anys, l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada i l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada han convocat un concurs fotogràfic per reviure en imatges la festivitat.

40 anys Fotografiant Tres Tombs, és una selecció de les fotografies premiades en les diferents edicions del concurs fotogràfic “Típics Tres Tombs”.

41è Concurs Fotogràfic “Recordant els Tres Tombs d’Igualada” és l’exposició dels premiats en el concurs de 2021, amb la participació de fotografies dels Tres Tombs fetes durant els últims cinquanta anys de celebració de la festa, ja que enguany els actes han estat simbòlics.

Dim 2021