La cuina coreana, els fermentats, els gelats i els esmorzars de forquilla i ganivet seran tendències protagonistes de la cinquena edició de Vadefoodies La cuina coreana és encara desconeguda al nostre entorn però desperta un interès creixent entre els aficionats a la gastronomia per la gran varietat de verdures, arrossos, sopes, carns i peixos que […]
L’igualadí Guillem Elvira presenta el projecte guanyador del premi Igual’Art 2018/2019, Seqüències Urbanes; una exposició que proposa una mirada poètica i reflexiva sobre la ciutat contemporània. El projecte planteja una instal·lació bicèfala formada per dues peces que dialoguen entre elles: d’una banda, una col·lecció d’imatges que, des d’un llenguatge visual abstracte, conviden a explorar elements […]
Tant el documental com la novel•la formen part del projecte Desenterrant el silenci, dedicat a recuperar una història al límit de l’oblit, una història única, bella i tràgica alhora, la del mestre Antoni Benaiges. Aquest mateix projecte inclou l’exposició fotogràfica que actualment es pot veure al Museu de la Pell. Sinopsi del documental EL RETRATISTA […]
Una bella història, tràgica i única, recuperada al límit de l’oblit, per descobrir la vida d’un mestre dedicada a l’escola i als nens, assassinat en acabar la Guerra Civil. Una història sobre la terrible repressió exercida contra el col•lectiu educador en aquell temps i la vergonya de la fosses comuns que encara avui existeixen. La […]
A partir del 2 d’abril, el Museu de la Pell presentarà l’exposició 1939. L’Abans i el Després. El salvament del Retaule de Rubió dins la iniciativa d’una exposició transversal al territori, organitzada per la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, en la qual hi participaran un total de 25 museus. La mostra pretén […]
Amb motiu de la mostra 1939. L’Abans i el Després. El salvament del Retaule de Rubió, que actualment es pot veure al vestíbul del Museu de Pell, la Dra. Rosa Alcoy, catedràtica d’Història de l’Art a la UB i experta en pintura medieval, pronunciarà una conferència sobre aquesta obra excepcional del gòtic català. L’Abans i el Després. […]
Odi, amor, passió, violència i religió van de bracet en aquesta obra mestra del compositor de Lucca. Viure per l’art i morir per l’amor són les dues constants de Tosca, el triangle visceral perfecte entre Cavaradossi, Tosca i Scarpia, en el context dels temps convulsos de la Roma envaïda per Napoleó. El Liceu a la […]
Mostra dels dissenys del projecte Vipell. Aquest projecte s’emmarca dins la iniciativa Talent Creatiu i Empresa per fomentar l’intercanvi i la transferència de coneixements i experiències entre empreses o entitats i els centres educatius d’Arts Plàstiques i Disseny. Els diferents treballs realitzats per l’alumnat de les dues escoles, La Gaspar i Arsenal, han acomplert amb […]
21El Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia ofereix portes obertes -durant tota la setmana, del 14 al 19 de maig, i en el seu horari habitual- i un ampli programa d’activitats diverses per a tots els públics, i, com a activitat destacada un espectacle teatral el dissabte, coincidint amb el Dia Internacional […]
En motiu del Dia Internacional dels Museus , el Museu de la Pell ofereix una visita guiada gratuïta a tots els seus espais a Cal Boyer: Univers de pell, L’ofici d’adober i L’home i l’aigua; com també a l’antiga adoberia de Cal Granotes.
Els nostres guies es transformaran i donaran una visió diferent del Museu. Potser alguna peça cobrarà vida… què en pensaríeu si un pizzer us ensenya el Museu i un adober sortit del passat el replica… Pot passar qualsevol cosa! Veniu a descobrir-ho!! Per Gralla manufactures teatrals (espectacle gratuït) I després, us convidem a fer l’aperitiu!
El New Destinations Summit organitzat per l’Ajuntament d’Igualada i Airbnb com a part del Healthy Destinations Lab portarà a Igualada desenes d’experts i governants internacionals. Entre els participants es troben personalitats com Chris Lehane, responsable de política global i afers públics d’Airbnb; Sandra Howard Taylor, exviceministra de Turisme de Colòmbia; David Scowsill, expresident i CEO […]